Search found 49 matches

Go to advanced search

by chumbo
Thu Mar 17, 2016 3:32 am
Forum: SoftStep Users' Help Exchange
Topic: Newbie: Can't get Softstep to respond in Ableton or Reaper??
Replies: 16
Views: 6676

Re: Newbie: Can't get Softstep to respond in Ableton or Reaper??

Just bumping this one because I see you replied to another user yesterday so you are active on the forum but I guess you forgot to reply to mine. The situation is especially worrying as I see how much you advocate in virtually every reply you post, the prefered use of the Standalone mode vs Hosted w...
by chumbo
Tue Mar 15, 2016 6:00 am
Forum: SoftStep Users' Help Exchange
Topic: Newbie: Can't get Softstep to respond in Ableton or Reaper??
Replies: 16
Views: 6676

Re: Newbie: Can't get Softstep to respond in Ableton or Reaper??

Ok, I've solved one problem but a new one arises. As I had suspected, the problem came from not having the correct output port. In Key Modulation in the Editor, the output port were set to softstep share instead of LoopBe. So that's done ! :) However, as you suggested, I had first tried the Standalo...
by chumbo
Tue Mar 15, 2016 5:41 am
Forum: SoftStep Users' Help Exchange
Topic: Newbie: Can't get Softstep to respond in Ableton or Reaper??
Replies: 16
Views: 6676

Re: Newbie: Can't get Softstep to respond in Ableton or Reaper??

(SORRY, DOUBLE POST...Can't figure out how to delete a post so ignore this one and just read the next one...) Ok, I've solved one problem but a new one arises. As I had suspected, the problem came from not having the correct output port. In Key Modulation in the Editor, the output port were set to ...
by chumbo
Mon Mar 14, 2016 1:56 pm
Forum: SoftStep Users' Help Exchange
Topic: Newbie: Can't get Softstep to respond in Ableton or Reaper??
Replies: 16
Views: 6676

Re: Newbie: Can't get Softstep to respond in Ableton or Reaper??

Hi, Well, I should say I'm not really a complete newbie. I've had the SS for a long time but I haven't used it in a while and therefore I feel like a newbie all over again :cry: Yes, when I press a pedal, I can see values changing in the editor. I should mention also that the SS fails almost every t...
by chumbo
Mon Mar 14, 2016 12:31 pm
Forum: SoftStep Users' Help Exchange
Topic: Newbie: Can't get Softstep to respond in Ableton or Reaper??
Replies: 16
Views: 6676

Newbie: Can't get Softstep to respond in Ableton or Reaper??

I'm on Win7 64bit, I have the SS in hosted mode, I installed LoopBe which is selected as a Controller in both Reaper and Ableton and I can't get either to receive any input from the SS?? Reaper being a bit more tricky, I started out with Ableton where assigning controllers is dead simple but nothing...
by chumbo
Sun Oct 12, 2014 3:09 am
Forum: SoftStep Feature Wishlist
Topic: Bug Fix: popup info boxes & dropdown menus
Replies: 1
Views: 3027

Bug Fix: popup info boxes & dropdown menus

Hi, The info popup windows that show up when scrolling the mouse over certain areas of the SS Advanced Editor (might be the same problem in the Basic Editor?), are really useful but unfortunately, text is often cutoff, usually at the bottom of the popup window. This however only happens on my laptop...
by chumbo
Wed Jun 04, 2014 1:51 pm
Forum: SoftStep Users' Help Exchange
Topic: Software bug with Nav Pad?
Replies: 21
Views: 10860

Re: Software bug with Nav Pad?

Ok, you're right, I'll probably be able to work without that functionality. I was just a bit irritated that you didn't immediately react as you did now 'Oh a problem...we'll fix it!' instead of 'Here, put a bit of scotch tape, and it should work'. You know what I mean I guess... Thanks anyway for ta...
by chumbo
Wed Jun 04, 2014 1:40 pm
Forum: SoftStep Users' Help Exchange
Topic: Software bug with Nav Pad?
Replies: 21
Views: 10860

Re: Software bug with Nav Pad?

Oh? that's it...well, not really. I'm using the SS with Mobius as a plugin in Ableton! I need A LOT more functionality than standalone mode offers. BTW, I tried it in standalone, didn't work either!? (or I don't understand the mode, never was interested in using it so it's my first time) Please pass...
by chumbo
Wed Jun 04, 2014 1:27 pm
Forum: SoftStep Users' Help Exchange
Topic: Software bug with Nav Pad?
Replies: 21
Views: 10860

Re: Software bug with Nav Pad?

Win 7 Ultimate, SP1 (Win7 most probably the case with the friend I mentioned, dunno about Ultimate version or not, nor the SP1)
by chumbo
Wed Jun 04, 2014 1:24 pm
Forum: SoftStep Users' Help Exchange
Topic: Data Modifiers?! How do these work??
Replies: 20
Views: 9403

Re: Data Modifiers?! How do these work??

Haha, nice story! Duly noted ;-)

Go to advanced search