Softstep 2 doesnt respond sometimes

Get help from other SoftStep users.
Labalou
Posts: 20
Joined: Tue Sep 02, 2014 3:42 am

Re: Softstep 2 doesnt respond sometimes

Postby Labalou » Wed Dec 17, 2014 11:47 pm

ok i see,in any case it has definetly been sent to the Softstep
but i still cannot get it to go the normal range 0-127...
emmett@KMI
Posts: 121
Joined: Tue Apr 29, 2014 1:00 pm

Re: Softstep 2 doesnt respond sometimes

Postby emmett@KMI » Thu Dec 18, 2014 11:42 am

Strange, you may need to reinstall your editor.

When I try to simulate your problem by only rocking the pedal part way during the calibration, the behavior I get is that the calibration compensates and then sends full range unless I have the global sensitivities set to a non default value.

How many pedal modlines do you have? you should have only one. Look at all 10 keys to see if maybe there's a pedal modline that you didn't notice before, that could mess up your data.

When I look at my pedal modline after I enable it there is a pink box labeled "Raw", does that show less than the full range when you rock back and forth? Make sure to be in Hosted mode, then reset global sensitivities, then do the calibration, then check the raw field on your pedal modline, in that order.

Thanks for your patience.
Labalou
Posts: 20
Joined: Tue Sep 02, 2014 3:42 am

Re: Softstep 2 doesnt respond sometimes

Postby Labalou » Thu Dec 18, 2014 11:34 pm

hi,
i ended up sending the pedal back before my trial period is over
is not a cheap pedal and if it doesnt work thers no point in keeping it
so i cant try this anymore but ill keep your suggestions in mind
thanx anyway
cheers
L.

Return to “SoftStep Users' Help Exchange”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron