Ableton & SS2 Nav L<>R

Get help from other SoftStep users.
User avatar
EnjoyRC
Posts: 14
Joined: Fri Apr 01, 2016 3:28 am

Re: Ableton & SS2 Nav L<>R

Postby EnjoyRC » Wed May 11, 2016 12:57 pm

TheOtherSupport@KMI wrote:We're all waiting at this point. All I can do is tell you that we are aware of the issue, and will address it as quickly as we can.

Thank you for your ongoing participation in these forums and commitment to your products!
Live Setup:
MacBook Pro, OSX 10.12.x, MOTU UltraLite mk4 & micro lite, Push 2, SoftStep 2, NI Maschine 2
Ableton Live Suite 9.6, M4L 7, Logic Pro X
gilbertplantinga
Posts: 11
Joined: Fri Oct 11, 2013 12:15 pm

Re: Ableton & SS2 Nav L<>R

Postby gilbertplantinga » Wed May 11, 2016 6:57 pm

I just got out my old SoftStep (I) and tested it in Standalone mode ( how I normally use it) with Max 7.2.2 and all seems to work just fine! The SS Advanced Editor says my firmware (68) is out of date, but there's no way I'll update it to 91, perhaps I should try to find the old editor that came with the hardware.
mocker
Posts: 170
Joined: Sat Jan 29, 2011 3:48 pm

Re: Ableton & SS2 Nav L<>R

Postby mocker » Wed May 11, 2016 11:46 pm

gilbertplantinga wrote:I just got out my old SoftStep (I) and tested it in Standalone mode ( how I normally use it) with Max 7.2.2 and all seems to work just fine! The SS Advanced Editor says my firmware (68) is out of date, but there's no way I'll update it to 91, perhaps I should try to find the old editor that came with the hardware.


Do you mean tested with OS X 10.11.14 ? Then that would mean the problem is linked to the latest firmware. Out of curiosity, I'll try with my old Softstep too (glad I kept one just in case :) !
gilbertplantinga
Posts: 11
Joined: Fri Oct 11, 2013 12:15 pm

Re: Ableton & SS2 Nav L<>R

Postby gilbertplantinga » Thu May 12, 2016 2:10 am

Yes, exactly!
TheOtherSupport@KMI
Posts: 750
Joined: Fri Jan 31, 2014 5:31 pm

Re: Ableton & SS2 Nav L<>R

Postby TheOtherSupport@KMI » Thu May 12, 2016 3:52 am

It is likely due to the firmware in the SS, as all of our other products work with 10.11.4. It's definitely fixable, it's just unclear right now what that entails from a workload perspective.
User avatar
EnjoyRC
Posts: 14
Joined: Fri Apr 01, 2016 3:28 am

Re: Ableton & SS2 Nav L<>R

Postby EnjoyRC » Thu May 12, 2016 9:19 am

TheOtherSupport@KMI wrote:It is likely due to the firmware in the SS, as all of our other products work with 10.11.4. It's definitely fixable, it's just unclear right now what that entails from a workload perspective.

So... we can download the new firmware later today? :lol: :shock: just playin' around here.
Live Setup:
MacBook Pro, OSX 10.12.x, MOTU UltraLite mk4 & micro lite, Push 2, SoftStep 2, NI Maschine 2
Ableton Live Suite 9.6, M4L 7, Logic Pro X
TheOtherSupport@KMI
Posts: 750
Joined: Fri Jan 31, 2014 5:31 pm

Re: Ableton & SS2 Nav L<>R

Postby TheOtherSupport@KMI » Thu May 12, 2016 10:01 am

Ha.
mocker
Posts: 170
Joined: Sat Jan 29, 2011 3:48 pm

Re: Ableton & SS2 Nav L<>R

Postby mocker » Tue May 17, 2016 10:56 am

Just to let you know that the problem is still here after updating to 10.11.5 (official update).
TheOtherSupport@KMI
Posts: 750
Joined: Fri Jan 31, 2014 5:31 pm

Re: Ableton & SS2 Nav L<>R

Postby TheOtherSupport@KMI » Tue May 17, 2016 11:20 am

Yeah, we are aware, and we will look into this as soon as we can.
gilbertplantinga
Posts: 11
Joined: Fri Oct 11, 2013 12:15 pm

Re: Ableton & SS2 Nav L<>R

Postby gilbertplantinga » Thu Jun 02, 2016 5:32 pm

With all the attention to K-mix it would be nice to see this fixed sometime soon :(

Return to “SoftStep Users' Help Exchange”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron