MMC Device ID setting?

Get help from other SoftStep users.
User avatar
lphovercraft
Posts: 15
Joined: Thu Dec 29, 2011 1:52 pm

MMC Device ID setting?

Postby lphovercraft » Thu Dec 29, 2011 2:04 pm

The owner's manual states that "You would have to put in your own device ID for it to work whatever you wish
to send it to." But it doesn't say which field holds the device ID. There doesn't seem to be an obvious choice and I've done a few iterations of poking around to no avail. Can anyone help? Thanks.
Houston Haynes - LPHovercraft Music
Desktop - Intel i7 920 12GB RAM - RME HDSP 9652
Notebook - Intel i5 8GM RAM - ASIO4All/internal chipset
Arturia Origin, Spark - KMI SoftStep, QuNeo
Mobius Megatar, Roland VG-99/VB-99
User avatar
SarahKMI
KMI Moderator
Posts: 56
Joined: Mon Jan 31, 2011 3:25 pm
Contact:

Re: MMC Device ID setting?

Postby SarahKMI » Fri Dec 30, 2011 12:58 pm

The Device Id can be put into the number box that pops up just to the right of where you select MMC as the parameter destination. This is by default set to 1 which is the most commonly used device Id so it's possible you might not have to change it.

-Sarah Howe
User avatar
lphovercraft
Posts: 15
Joined: Thu Dec 29, 2011 1:52 pm

Re: MMC Device ID setting?

Postby lphovercraft » Sun Jan 01, 2012 9:14 pm

I might not have to. :-) Cubase is set to 127, which I reset to 1 assuming it was the SoftStep default. However that didn't seem to actually have any effect on Cubase once they were matching. I'll have to go back through and check everything. Thanks.
Houston Haynes - LPHovercraft Music
Desktop - Intel i7 920 12GB RAM - RME HDSP 9652
Notebook - Intel i5 8GM RAM - ASIO4All/internal chipset
Arturia Origin, Spark - KMI SoftStep, QuNeo
Mobius Megatar, Roland VG-99/VB-99

Return to “SoftStep Users' Help Exchange”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest