Page 1 of 1

"hold" and "drop" mode for fader location

Posted: Sat Dec 01, 2012 1:20 am
by fingerdrummer
so in "drop" if you lift off the finger it returns to zero (or a default) (e.g.: resonance turns off)

could be done with pressure control, but using position for fx parameters is more accurate

Re: "hold" and "drop" mode for fader location

Posted: Thu Dec 06, 2012 12:22 pm
by jrussell
+1

Re: "hold" and "drop" mode for fader location

Posted: Mon Nov 04, 2013 10:16 pm
by Jackenite
+1000 for return values for faders, even the long one. This would be an excellent (and highly usable) new feature!

Re: "hold" and "drop" mode for fader location

Posted: Tue Feb 18, 2014 6:59 am
by Woolyloach
+10,000

This kind of drives me nuts when using the QuNeo with the X/Y pads in Alchemy, I let go and BOOM back to zero - ouch! Having a HOLD mode would be *fantastic* for my purposes! :mrgreen:

Re: "hold" and "drop" mode for fader location

Posted: Tue Feb 18, 2014 12:29 pm
by TheOtherSupport@KMI
The pressure and note value will return to zero (or in accordance to the behavior you define with the normal/toggle, and the cc output menus), but location should latch. Be sure you are sending/mapping the correct cc's to your software.

Re: "hold" and "drop" mode for fader location

Posted: Tue Feb 18, 2014 12:44 pm
by TheSupport@KMI
Woolyloach wrote:+10,000

This kind of drives me nuts when using the QuNeo with the X/Y pads in Alchemy, I let go and BOOM back to zero - ouch! Having a HOLD mode would be *fantastic* for my purposes! :mrgreen:


You know the pads can latch, right? Just enter -1 into the X/Y return value box. This thread is talking about the sliders, which can't latch.