banks and x/y/pressure control

Share your wishes for the future of QuNeo
djzach
Posts: 8
Joined: Fri Dec 28, 2012 9:51 pm

banks and x/y/pressure control

Postby djzach » Fri Dec 28, 2012 10:02 pm

hey! first post here, just got a quneo for live performance and so far I'm loving it.

I'm using drumpad banks for my live set...
2 banks for rhythmic momentary fx controls, and 2 banks for sample launching.
I would like to assign filters and other fx to the x/y controls of the pads, but when I switch banks, the same 16 x/y controls remain active...

x/y/pressure data on pads should be able to automatically correspond with pad banks, no?
or at least have their own bank control...
!!assuming I'm not missing something!! If I am, apologies.

Has anyone found a workaround or created a script for this functionality? any help would be much appreciated.
thanks!
z
djzach
Posts: 8
Joined: Fri Dec 28, 2012 9:51 pm

Re: banks and x/y/pressure control

Postby djzach » Sun Dec 30, 2012 3:01 pm

in fact, a full-fledged bank system including dedicated led controls for different pages would be INCREDIBLE.
TheSupport@KMI
Posts: 726
Joined: Wed Jul 13, 2011 12:30 pm

Re: banks and x/y/pressure control

Postby TheSupport@KMI » Mon Jan 07, 2013 3:00 pm

Yeah, currently pad banks are really just more of a pad "transpose" function. Only the notes will change while the X/Y/Pressure CCs remain constant.

I'll definitely put this in as a feature request though.
2, 3, 5, 13, 89, 233, 1597, 28657, 514229, 433494437, 2971215073
demcanulty
Posts: 97
Joined: Thu Jun 16, 2011 11:24 am

Re: banks and x/y/pressure control

Postby demcanulty » Thu Jan 10, 2013 12:17 am

I inadvertently check this part of the forum less frequently, so apologies ahead of time if my responses lag a little. We talked about this and went back and forth on a number of things. I think part of the issue is the uncertain UI for editing, and part of it is that we just needed to get 1.2 out and see how people used it, so we're still open to new ideas for how things could work. Is the idea that x/y/pressure would transpose as well? Or would you need to hand select x/y/pressure for every bank? Or is it that one would like x/y/pressure to not be active for certain banks?
TheSupport@KMI
Posts: 726
Joined: Wed Jul 13, 2011 12:30 pm

Re: banks and x/y/pressure control

Postby TheSupport@KMI » Thu Jan 10, 2013 12:17 pm

I imagine completely customizable settings for each bank.
2, 3, 5, 13, 89, 233, 1597, 28657, 514229, 433494437, 2971215073
dijidave
Posts: 35
Joined: Fri Sep 14, 2012 4:16 pm
Location: Upper Crystal creek, NE-NSW, Australia

Re: banks and x/y/pressure control

Postby dijidave » Thu Jan 10, 2013 5:50 pm

TheSupport@KMI wrote:I imagine completely customizable settings for each bank.

this would give users the most choice, but wh@ we got was much better than wh@ we had B4
8-)
djzach
Posts: 8
Joined: Fri Dec 28, 2012 9:51 pm

Re: banks and x/y/pressure control

Postby djzach » Fri Jan 11, 2013 12:13 am

I would be totally happy with just a full bank system.. that basically emulated 4 separate sets of 16 pads.
so the bank would not just transpose the notes of pads, but rather switched them out for another set...
each pad having it's own respective pressure / xy / note / cc values attached.
that would be a lot more useful than just the notes changing.
djzach
Posts: 8
Joined: Fri Dec 28, 2012 9:51 pm

Re: banks and x/y/pressure control

Postby djzach » Thu Jan 17, 2013 7:07 am

I would also be receptive to midi/osc routing/mapping solutions... if anyone has any homebrew ideas...
I use osculator>ableton if that helps
jimmy
Posts: 8
Joined: Wed Sep 28, 2011 3:18 pm
Location: Austin, Texas
Contact:

Re: banks and x/y/pressure control

Postby jimmy » Fri Feb 01, 2013 8:30 am

also for the bank switching controls
it would be nice to have an option for All
so we can switch banks on rotaries, vertical sliders, long sliders and pads
all at the same time.
hyphonetics
Posts: 5
Joined: Sat Feb 09, 2013 1:21 am

Re: banks and x/y/pressure control

Postby hyphonetics » Sat Feb 09, 2013 10:52 pm

jimmy wrote:also for the bank switching controls
it would be nice to have an option for All
so we can switch banks on rotaries, vertical sliders, long sliders and pads
all at the same time.


I agree. Something else that might be nice would be to have the bank control just make the MIDI channel increase/decrease. I use my QuNeo alongside my NI Maschine and I've got the Maschine using MIDI channels 1-8 and the QuNeo on 9-16 to prevent the controllers from having conflicting messages

Return to “QuNeo Feature Wishlist”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron